Door middel van ademcoaching ontdek je de helende werking van je adem. Emoties, gedachten en ademhaling zijn nauw met elkaar verbonden. Door het verloop van jouw unieke leven heb je een evenzo uniek adempatroon ontwikkeld. Vergelijk het met je vingerafdruk. Dit persoonlijke adempatroon geeft informatie over hoe jij in het leven staat en met uitdagingen omgaat.

Adem je op dit moment oppervlakkig? Of met volle teugen? Misschien hoog in je borstkas of juist diep in je onderbuik? Vaak merk je dit niet op. Gelukkig regelt je lichaam dat je onbewust altijd door ademt. Maar door ontstane spierspanning adem je misschien niet optimaal, wat kan leiden tot vervelende klachten. Denk hierbij aan burn out, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, paniekaanvallen, hyperventilatie, slaapproblemen, moeite met ontspannen, concentratieproblemen. Deze spierspanning kan ontstaan zijn doordat jij je in een langdurige stressvolle of onveilige situatie hebt bevonden en je daarbij je adem in een bepaald deel van je lichaam je adem hebt ‘vastgezet’ om de bijbehorende emoties niet te hoeven voelen. Tijdens een ademsessie bekijken we in welk gebied van je bovenlichaam vrijwel niet ademt, waar je dus spanning vasthoudt. Door het toepassen van body-mapping triggeren we deze spanning en wordt deze bevrijd.

Na een uitgebreide intake starten we met de ademsessie, zo’n sessie bestaat uit 3 fases; de 1e is de fysieke fase, in deze fase analyseer ik je ademhaling en ga ik je de verbonden ademhaling leren(buik, middenrif, borst). Tijdens de 2e fase, de mentaal-emotionele fase, gaan we door het gebruik van de zojuist geleerde verbonden ademhaling en het toepassen van drukpunten de energie weer vrij laten stromen. Dit kan een emotionele fase zijn. De oorzaak van deze vaak negatieve emoties is in de sessie niet belangrijk, het doel is om weer vrij te kunnen ademen en daardoor oude blokkades en patronen op te heffen. De 3e fase is de rust fase. Je hoeft nu niets meer te doen. In deze fase laat je bezinken wat er tijdens deze sessie is gebeurd en je zult een diepe ontspanning ervaren. Tijdens deze fase kan er indien gewenst Reiki toegepast worden.