Juist nu in deze onzekere, vreemde coronatijd is het vinden van ontspanning en rust ontzettend belangrijk. Voor Yoga op het werk heb ik lessen samengesteld waarin we eerst door middel van houdingen de spieren in het lichaam losmaken en ontspannen, gevolgd door Yoga Nidra. Yoga Nidra wordt ook wel beschreven als de bewuste slaap. Tijdens een Yoga Nidra sessie mag je gaan liggen op een mat en laat je je leiden door de stem van de docent. Door het toepassen van verschillende oefeningen en technieken ontspant het lichaam op fysiek en geestelijk niveau en komt het op het randje van de slaap. Je hoort nog wel alles wat er gezegd wordt, je bent je bewust van je omgeving maar je lichaam is in diepe ontspanning. Een half uur Yoga Nidra staat gelijk aan ongeveer 2 uur slaap. Deze vorm van yoga is dus uitermate geschikt om toe te passen op het werk,  medewerkers zijn na een yogasessie volledig ontspannen, uitgerust én fit om weer aan het werk te gaan! Voor deze vorm van Yoga op het werk is het prettig om een ruimte te hebben binnen het bedrijf waar de matten kunnen worden neergelegd. Via deze link kun je een korte Yoga Nidra sessie van 20 minuten proberen.

Ook kan er yoga gedaan worden vanaf de werkplek, op de stoel. Vaak zitten medewerkers een hele dag achter een bureau met opgetrokken schouders. Door middel van stoelyoga toe te passen maken we de schouders en armen weer los en het hoofd ontspannen. Dit vullen we aan met ademhalingstechnieken en meditatie. Werken uw medewerkers vanuit huis? Dan kunnen we ook een zoom-yoga sessie organiseren zodat ook vanaf de thuiswerkplek aan de yogales kan worden deelgenomen.

Er zijn dus veel mogelijkheden met betrekking tot Yoga op het werk! Neem contact met mij op voor tarieven of een vrijblijvend gesprek.

Wist u dat u voor bedrijfsyoga aanspraak kunt maken op de Werkkostenregeling (WKR)? U mag dan een gedeelte van de kosten uitwisselen met het brutoloon van medewerkers. Zo wordt het voor u kosten neutraal. U mag tot 1,7 % van de fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Bedrijfsyoga valt hier ook onder.